Translate

ponedjeljak, 1. prosinca 2014.

Samsungov fokus ostaje LCD i Ultra HD, bez novih OLED TV-a iduće godine

Nakon što je lansirao prvi OLED televizor 2013. godine, Samsung ove godine nije predstavio niti jedan novi model, a potvrđeno je kako neće ni iduće godine. Kim Hyun-seok, čelni čovjek TV odjela Samsung Electronicsa izjavio je kako će se kompanija fokusirati na Ultra HD televizore, te da će možda lansirati modele s Quantum-Dot (QD) tehnologijom pozadinskog osvjetljenja. Plazme su također završile svoj vijek, tako da će iduća godina biti “samo LCD” u slučaju Samsunga.
siječnju ove godine, Samsungov predstavnik je izjavio kako su problemi s izradom OLED zaslona temeljenih na RGB tehnologiji značajniji nego što se u početku činilo, zbog čega bi povoljni OLED televizori trebali na tržište doći tek za 3 do 4 godine. Samsungov predstavnik je to vjerojatno izjavio misleći na svoj OLED TV jer u slučaju njegovog glavnog rivala, LG Electronicsa, OLED je već dostupan i njegova cijena već sada strelovito pada i taj će se trend samo nastaviti.
S druge strane, Samsung proizvodi najbolje LCD televizore danas i atraktivan je izbor bez obzira radilo se o niskoj, srednjoj ili visokoj klasi. Njihov top model HU8500 je najbolji Ultra HD televizor koji smo do sada testirali, kombinirajući izvrsnu sliku, visoku kvalitetu izrade i brojne mogućnosti koje će se moći u budućnosti jednostavno nadograditi.
S obzirom da bi se iduće godine na tržištu trebali pojaviti još povoljniji LG-jevi OLED televizori, doduše u dijagonalama 55″ ili većim, biti će zanimljivo za pogledati što će Samsung ponuditi kako bi se istaknuo pred superiornim protivnikom.

Nema komentara:

Objavi komentar