Translate

utorak, 2. prosinca 2014.

Samsung 40H6400 Full HD televizor best buy srednje klase – Recenzija


























Tijekom 2014. godine testirali smo mnoge televizore, no jedan za koji dobivamo brojne upite nismo do sada obradili u detalje, kao ni kalibrirali kako bismo s vama mogli podijeliti naše postavke. Napokon, dogodilo se i to da smo iskoristili priliku i detaljnije provjeriti Samsungov 40 inčni model H6400, a koji bi kombinacijom visoke kvalitete slike, mogućnosti i konkurentne cijene, mogao osvojiti ovogodišnji BEST BUY u kategoriji televizora srednje klase do 4000 kuna. Je li to doista tako, provjerite u cijeloj recenziji koju donosimo u nastavku.
40H6400 model dijeli prepoznatljiv Samsungov dizajn postolja koji smo susreli kod H6500 iH6200 modela. Radi se o postolju oblika slova “X”, srebrnog finiša i jedinstvenog dizajna na tržištu. Samsung je ovaj tip dizajna predstavio prvi puta 2010. godine, što potvrđuje test46C8000 modela. Srebrno postolje i tanak okvir oko televizora dobro se upotpunjuju, zaokružujući tako atraktivan dizajn ovog televizora srednje klase, a koji će se dobro uklopiti i u otmjenije interijere. Okvir televizora kombinira crnu i prozirnu plastiku, a koja srećom ne povećava bitno dimenzije kao što je to bio slučaj s prošlogodišnjim F6800 modelom.




















Poleđina je u potpunosti izrađena iz plastike, te je njena kvaliteta izrade na razini jačih modela poput H6500 i H6670. Ukratko, slabije nego kod LG-jevih ili Panasonicovih modela serija 6.


Od priključaka H6400 broji sve one standardne, uključujući 4 x HDMI u verziji 1.4, 3 x USB, 1 x SCART, digitalni optički audio izlaz, izlaz za slušalice, mrežni priključak, antenske ulaze, komponente ulaze i CI modul.  Priključci su smješteni s pogledom prema natrag i sa strane. Televizor ima ugrađene  DVB-T/C prijamnike, no ne i one za satelitski prijam, kao ni DVB-T2.









H6400 dijeli istu Smart TV platformu kao i ranije testirani modeli, tako da za više detalja pogledajte recenziju modela H6500
. Ukratko, brzo i pregledno sučelje, brojne aplikacije, vrlo dobar internet pretraživač i jedan od najboljih multimedijalnih reproduktora koji čita sve aktualne formate i nadolazeći HEVC (H.265).
Isprobali smo desetak MKV datoteka s različitim formatima i televizor ih je uspio reproducirati glatko i s Dolby Digital 5.1, kao i DTS 5.1 zvukom.

Daljinski upravljač(i)

















Zaključak





Nema komentara:

Objavi komentar