Translate

utorak, 2. prosinca 2014.

Recenzija: Toshiba 50L7335DG (L7 serija) 3D LED LCD Smart TV

Testirali smo Toshibin najbolji Full HD televizor za 2013. godinu, model koji pripada seriji L7. Ovaj model je opremljenim aktualnim tehnologijama poput aktivnog 3D prikaza, Cloud TV platforme s otvorenim internet pretraživačem, integriranim Wi-Fijem, Hollywood predlošcima za kvalitetan prikaz slike vjeran originalu, te uz sve navedeno pripada A+ energetskoj skupini što jamči malu potrošnju električne energije. Što sve nudi i opravdava li cijenu, pročitajte u nastavku.
Toshiba je za 2013. godinu odlučila ujednačiti dizajn svojim televizora, prijenosnih računala i tableta, tako da model L7 serije karakterizira karakteristična zakrivljenost donjih kuteva okvira i okrugla tipka za paljenje i gašenje s LED osvjetljenjem. Sam televizor je izrađen od plastike koja je crne boje, uz srebrne detalje u vidu trake duž donjeg dijela okvira i stalka kvadratičnog oblika.
Od priključaka Toshiba se može pohvaliti sa standardnom paletom koja uključuje 4x HDMI u verziji 1.4 (ARC i MHL funkcije podržane), 2x USB, 1x SCART, 1x PC ulaz, 1x Toslink, analogni RCA ulazi, te na kraju tu je Common Interface i izlaz za slušalice. Tri HDMI priključka su smještena sa strane, dok je zadnji, četvrti, smješten s pogledom prema pozadini.
Instalacija stalka je protekla brzo i bez problema, te smo s procesom instalacije zadovoljni. Alternativno se televizor može montirati na zid na VESA 400 x 200 mm nosač.
Kao i u slučaju daljinskog upravljača, sučelje i njegova funkcionalnost je na razini ranije testiranog L4333DG modela. Već smo kod procesa instalacije uočili onu istu sporost sučelja koja je bila prisutna i kod slabijeg modela, te je spor odziv nastavljen i u ostalim segmentima korištenja, od pozivanja i kretanja kroz izbornike, kao i unutar Smart TV platforme.
Smart TV platforma je kod L7 modela u zadnjoj softverskoj nadogradnji napredovala po pitanju dinamike, premda i dalje djeluje dvodimenzionalno i spartanski. Centralni dio sada prikazuje reklamne video materijale za istaknute aplikacije, među kojima po broju prednjače one za video streaming. Tako tu pronalazimo YouTube, Vimeo, Daily Motion, Viewster, iConcerts i Woomi, a od internet radija AUPEO!. Aplikacije za socijalne mreže nisu dostupne za našu regiju u ovom trenutku, kao što čitavo Smart TV sučelje nije moguće koristiti na hrvatskom jeziku. Otvoreni internet pretraživač je bio stabilan, premda izostanak podrške za Flash i HTML5 objekte ograničava primjenu.
Sve u svemu, korak naprijed je primjetan u odnosu na nekoliko mjeseci ranije, no i dalje kaska za konkurencijom.

Nema komentara:

Objavi komentar