Translate

petak, 5. prosinca 2014.

LG 32LH7000 - izazov najboljima


7.4.2009
Specifikacije:
  • Full HD rezolucija – 1920x1080 piksela
  • 80,000:1 kontrast, vrijeme odziva 2,4 ms, svjetlina 500 cd/m2
  • TrueMotion 100 Hz / 24p Real Cinema
  • Intelligent Sensor, Expert Mode / ISF Ready
  • 4x HDMI
  • HD video reprodukcija
  • Podržane ekstenzije: mkv, .dat, .mpg, .mpeg, .ts, .trp, .tp, .vob, .mp4, , H.264, DivX3.11,  DivX4.12, DivX5.x, DivX6, Xvid1.00, Xvide1.01, Xvid1.02, Xvid1.03, Xvid 1.10-beta-1/beta-2,  Mpeg-1, Mpeg-2, Mpeg-4,  AVC

 

LG 32LH7000

 

Mali ,ali tehničar – LG obećaje fantastičnu sliku uz mogućnosti koje ne nudi nitko drugi, poput samostalne reprodukcije HD filmova. Je li LG napravio najbolji 32“ televizor na svijetu?

Donedavno, u svijetu konzumne elektronike točno se znalo gdje tko pripada. Pioneer, Panasonic i Sony proizvode premium televizore dok Samsung i LG nude mnogo za uložen novac, s povremenim bljeskovima prema visokoj klasi. Takav odnos snaga vrijedio je godinama, no LG je s uređajima za 2009. stvari postavio naglavačke. To se moglo naslutiti već tijekom testiranja 450H DVD playera, te posebice izvrsnog BD370 Blu-ray uređaja, koji još uvijek nema konkurenciju u prikazivanju FullHD MKV datoteka. BD370 je izvrstan uređaj kojeg premium tvrtke gledaju sa zavišću.
No, LG se nije zaustavio samo na DVD i Blu-ray playerima – njihovi novi televizori postavljaju standarde brojnim mogućnostima i opremom, a to vrijedi i za testirani 32LH7000.
Može sve – i još više od toga
Izvrstan kontrast od 80.000 : 1, samo 2.4 ms vrijeme odziva, FullHD rezolucija, 100 Hz, senzor svjetline, čak 4 HDMI konektora, DVB-T MPEG4 tuner  – sjajan popis mogućnosti gotovo da nadmašuje 32“ klasu i definitivno svrstava 32LH7000 u premium televizore. Impresivno samo po sebi, ali to nudi i konkurencija zvučnijeg imena, koja to, doduše, zna i dodatno naplatiti. LG ima još aduta u rukavu: Bluetooth, izuzetno opsežne mogućnosti podešavanja (TV je spreman za pravu ISF kalibraciju) te prije svega mogućnost reprodukcije HD DivX, XviD, svih vrsta MPEG-a i MKV datoteka preko USB sučelja koje ga čine jedinstvenim na svijetu.
LG je svima održao lekciju kako treba izgledati premium televizor – nakon što je to napravio sa svojim DVD i Blu-ray playerima. Kako su i druge tvrtke već predstavile televizore za 2009., vrlo je vjerojatno da HD reprodukciju neće ponuditi nitko drugi do sljedeće godine, a ako i hoće, to zasigurno neće biti u na 32“ televizoru. Zašto to toliko ističemo?
HD MKV reprodukcija
LG 32LH7000 štedi novac i prostor. Njega je sasvim nepotrebno spajati s PC ili prijenosnim računalom jer on sam može reproducirati gotovo sve postojeće video datoteke, ne morate kupovati niti zaseban MPEG-4 TV tuner (u tom formatu će biti emitirana nacionalna televizija u HD rezoluciji) ili čak Blu-ray uređaj. LG nije izbirljiv niti po pitanju medija: USB stick ili prijenosni disk u FAT, FAT32 ili NTFS formatu ne predstavljaju mu nikakav problem, pa će s njih čitati baš sve – osim WMV datoteka, koje su ionako izuzetno rijetke. A gledanje HD filmova preko USB sticka na samom televizoru nevjerojatan je užitak, koji je do prije samo par mjeseci spadao u znanstvenu fantastiku. Najljepše od svega: sve radi kako je i reklamirano, glatko i intuitivno. Od desetak HD datoteka koje smo isprobali, sve su radile besprijekorno, nudeći izvrsnu kvalitetu slike.
Kakv je u radu?
LG je ugodan za oči, i to od prvog trenutka kada ga ugledate. S crvenim prozirnim donjim obrubom kućišta može se reći da ima neke sličnosti s konkurentskim televizorima, no radi se o dizajnu koji je dovoljno samosvjestan i elegantan, a i srodstvo s nagrađivanom LG Scarlett porodicom je zamjetna. Dobar dojam ostavlja i nakon paljenja, kada uz instalirani čarobnjak možete podesiti uređaj prema vlastitom ukusu. LG pamti različite postavke po različitim ulazima, pa će jednom kada ga podesite prikazivati najbolju sliku u svim uvjetima. Tome pridonosi i senzor svjetline, koji ne radi napadno kao na prethodnim generacijama, gdje je znao previše zatamniti sliku. Sada je njegov rad suptilniji, i znatno bolji. A to štedi oči – u mraku zatamni sliku, dok će je po danu posvijetliti. Stoga će slika u svim uvjetima, a zahvaljujući i sjajnom kontrastu od 80.000 : 1, biti živa, dobro odmjerene svjetline, i kontrastna s izvrsnim prikazom crne boje. FullHD ekran daje dobru sliku i kod reprodukcije klasičnog TV programa, dok kod gledanja HD filmova upravo briljira. Boje je moguće savršeno podesiti, pa će i uvijek problematična ljudska lica biti vjerno prikazana. Možemo slobodno reći, da konkurencija ovdje ne nudi ništa više. I to bez obzira na cijenu, što je sjajno postignuće za LG: još prošle godine ova tvrdnja nije vrijedila.
Cijena od 5.999 kn je visoka u mjerilima 32“ televizora, no tko želi najbolje neka ne gleda dalje. Možete kupiti samo skuplji, ali ne i bolji 32“ LCD televizor.

Nema komentara:

Objavi komentar