Translate

srijeda, 3. prosinca 2014.

Samsung Bez OLED TV-A I U 2015.

samsung oled tv


03.11.2014.
645 Views
Samsung je i službeno potvrdio ono što znamo cijele godine: definitivno su izgubili bitku OLED televizora. I dok je LG predstavio već treću generaciju OLED TV-a (uskoro stiže i u kod nas, po vrlo povoljnim cijenama) Samsung je i službeno objavio da niti u 2015. neće ponuditi OLED TV…
Kim Hyun-seok, voditelj Samsungovog TV odjela, izavio je za CNET da neće biti novih Samsung OLED televizora krajem ove, a niti cijele slijedeće godine. Prema njegovim riječima, još je prerano za proizvodnju OLED televizora. Samsung istražuje ink jet printing tehnologiju, no ona je očito još daleko od masovne proizvodnje.
Umjesto OLED TV-a korejska tvrtka će se fokusirati na UHD i quantum dot tehnologiju, koja omogućava veći prikaz boja na LCD televizorima. Prvi Samsungovi televizori s quantum dot tehnologijom dolaze 2015. godine, bit će predstavljeni na CES-u 2015.
To zasigurno nisu dobre vijesti za Samsung. Iako su prije tri godine i Samsung i LG istovremeno predstavili OLED televizor, jedino je LG uspio isti ponuditi tržištu.
U međuvremenu su i cijene postale prihvatljive, dobavljivost je dobra a treća generacija bi trebala biti posebno povoljna (u SAD: 55″ LG OLED TV  može se kupiti za 2.600 USD). LG Electronics je dotjerao yield (iskoristivost) proizvodnje na preko 80%, a čak su najavili da bi uskoro  OLED TV mogao biti i jeftiniji od LCD-a…
S druge strane, na sva zvona najavljivanu quantum dot tehnologiju Sony koristi u top modelu serije 900 još od 2013. godine.

Nema komentara:

Objavi komentar