Translate

ponedjeljak, 1. prosinca 2014.

Kupujte po modelima, a ne po imenima proizvođača

hdtv-brands
Garancija dobre kupovine svakako jest širi pogled na ponudu od zacrtanog držanja za jednog ili dva proizvođača. Vremena su se promijenila i stalno se mijenjaju, proizvođači koji su se nekada smatrali nedovoljno dobrima danas su vrlo konkurentni i nude više od slike i mogućnosti nego oni koji su nekada bili pojam izvrsnosti. Jasno da određene simpatije svatko od nas ima prema proizvođaču A, te da na njega više obraća pažnju nego prema proizvođaču B, no prije kupovine provjera što nude ostali u istoj (ili nižoj) cjenovnoj klasi može donijeti bolju kvalitetu slike u dnevni boravak, te ostaviti deblji novčanik.

Prije kupovine pročitajte recenzije i vodiče za kupovinu

awards--gold
Opremljeni brzim internetom i pametnim telefonima, danas svatko zainteresiran može prije kupovine ili u samoj trgovini “skočiti” na internet i pogledati što se za pojedini model govori, ima li posebnih nedostataka i koje su njegove alternative. Recenzije kakve objavljuje HD Televizija i srodne stranice na hrvatskom i stranim jezicima možda sadrže i previše informacija o pojedinim segmentima slike, no mogu pomoći da idući puta u trgovini obratite pažnju na detalj kojeg možda niste bili svjesni – primjerice refleksija svjetlosti ili titranja aktivnih 3D naočala.

Ne očekujte od Smart TV-a iskustvo surfanja i korištenja kao na računalu

smart-tv-surfing
Da, Smart TV je veliki hit i šareni izbornici s nizom aplikacija mogu djelovati privlačno, no realnost jest kako modernim televizorima i dalje nedostaje procesorske snage i optimiranosti da bi sve zadaće odrađivali kao računala. Iako pojedini modeli posjeduju dvojezgrene procesore i omogućuju “skakanje” s jedne aplikacije na drugu, učitavanja su i dalje česta, a same aplikacije često nedovoljno dobre kvalitete da bi duže bile zanimljive. Internet pretraživači tek na pojedinim modelima podržavaju Flash objekte i mogu prikazati (gotovo) sve stranice koje poželite otvoriti, dok na ostalima se pojedini objekti neće učitati – ako je u Flashu cijela stranica napravljena tada ju nije moguće pregledati. Bez obzira na to, čak i uz povezanu tipkovnicu i miša, stranice se učitavaju sporije nego na računalu i znaju trzati tokom skrolanja, tako da je ovo jedan od segmenata Smart TV platforme koji će se dodatno optimirati u narednim godinama.

Ne trošite previše novaca na kabele za povezivanje

hdmi-cables
HDMI kabel je sve što vam je potrebno za povezivanje novog televizora i ostalih komponenata poput DVD i Blu-ray reproduktora, A/V receivera, digitalnih prijamnika i modernih prijenosnih računala. Osim što je jedini sposoban prenositi punu HD razlučivosti i 3D, također provodi i najmodernije formate zvuka (puput Dolby TrueHD-a i DTS HD Master Audia). Najbolje od svega jest što kvaliteta prijenosa ne ovisi o cijeni, tako da ćete iste performanse dobiti bilo da kupite najpovoljniji ili najskuplji kabel – pod uvjetom da mu je duljina manja od 5 metara. Kako se obično koriste duljine od 2 metra za povezivanje, HDMI kabel možete kupiti i preko interneta ili gdje ga god pronađete po povoljnoj cijeni. Istraživanje kvalitete HDMI kabela možete pročitati u zasebnom članku.

Nema komentara:

Objavi komentar