Translate

utorak, 2. prosinca 2014.

Recenzija: Toshiba 39L4333DG (L4 serija) 2D LED LCD Smart TV






































Ovoga puta nećemo testirati sam vrhunac ponude već daleko pristupačniji televizor pune HD razlučivosti, opremljen najnovijom inačicom Toshibine Smart TV platforme, a koja ove godine nosi ime Cloud TV.



Dizajn televizora je klasičan – pri pogledu na poleđinu i zastario. Dubina televizora iznosi čak 8.5 cm što je poprilična dimenzija za današnje pojmove, no s druge strane manja je od primjerice prošlogodišnje Samsungove EH serije, također LED televizora s direktno postavljenim pozadinskim osvjetljenjem. Okvir oko mat zaslona je tamno sive boje, širine od 1.5 cm i svega nekoliko milimetara udaljenim od ravnine zaslona, što svakako daje moderniji izgled nego poleđina. Stalak je kvadratičnog oblika, tamno sive plastike kao i okvir televizora, te s laganim nagibom prema naprijed. Ono što nam se nije svidjelo jest kvaliteta izrade i to na spoju stalka i televizora, a koji je vrlo klimav i daje dojam nekvalitetnog. Smatramo da je Toshiba trebala metalni okomiti element učivrstiti s barem još dva vijka za bolju stabilnosti.


















Unatoč svojoj slabijoj krutosti, stalak ne nudi mogućnost rotacije, te je u tom segmentu istovjetan Panasonicovom E6 LCD-u, a koji smo u 39″ velikoj dijagonali ranije testirali. Spomenuti Panasonicov model nudi značajno bolju kvalitetu izrade u svim aspektima,  uz tanji okvir i mnogo bolju cjelokupnu čvrstoću.
Priključci su postavljeni u dvije orijentacije, uz tri HDMI-ja postavljena s pogledom sa strane i jednim s pogledom prema stražnjoj strani. Prostora je dovoljno i za SCART priključak, te jedan od rjeđih kod modernih televizora – analogni 15-pinski VGA za povezivanje na PC. Sa strane se osim HDMI-ja, dva USB-a, izlaza za slušalice i utora za DVB Common Interface+ (CI+) v1.3 sučelje nalaze i fizičke tipke za upravljanje televizorom. Sve u scemu, klasična paleta priključaka.















Toshiba 39L4333DG je klasično oblikovan LCD televizor osrednje kvalitete izrade i sa svim danas aktualnim priključcima i integriranim bežičnim sučeljem.

















U ambalaži Toshiba prilaže srebrni daljinski upravljač koji putem dvije IR diode komunicira s televizorom. Za rad koristi dvije AAA baterije,  a koje se prilažu u pakiranju.  Za razliku od nedavno testiranih LG i Samsung Smart TV-a srednjeg cjenovnog segmenta, Toshiba se nije odlučila za moderniji oblik daljinskog upravljač nekim od naprednijih oblika upravljanja (poput touchpada, žiroskopa itd.), već je upravljač opremila uobičajenim tipkama razne boje i tvrdoće. Tako su navigacijske strelice i Smart TV prozirne tipke napravljene od tvrde plastike, dok su ostale tipke izrađene od gume koja je ugodna na dodir. Tipke nemaju pozadinsko osvjetljenje, niti fosforescentnu funkciju iluminacije nakon izloženosti ambijentalnoj svjetlosti.
Kvaliteta izrade je osrednja, posebno kod plastičnih tipki za Smart TV platformu, a koje su klimave i imaju nedefiniran klik-zvuk. Iako se koriste dvije LE diode za slanje signala u televizor, uočili smo da se ponekad naredbe ne registriraju kada se upravljač ne upire direktno u televizor, odnosno u njegovu desnu stranu gdje se nalazi IR prijamnik.

Nema komentara:

Objavi komentar