Translate

petak, 28. studenoga 2014.

Najbolji na testovima! Predstavljamo !!! Samsung UE55F9000 Ultra HD recenzija

samsung-f9000-header
Nakon testa Panasonicovog 65″ WT600 Ultra HD televizora, najavljujemo detaljnu recenziju Samsungovog najmanjeg Ultra HD televizora za 2013. godinu, premijerno predstavljenog u listopadu prošle godine na AV Showu u zagrebačkom Sheratonu. Serija F9000 je dostupna u dvije veličine od 55″ i 65″, opremljena je Samsungovim sofisticiranim tehnologijama u kućištu vrhunskih vizualnih i kvalitativnih karakteristika, a ono što bi trebalo najviše impresionirati su Ultra HD materijali koji će otkriti daleko više detalja u odnosu na danas standardni Full HD. Jedan od razloga zbog kojih testiramo F9000 seriju jest njena pristupačna cijena od nešto više od 16.000,00 kuna, zbog koje je ovo trenutno najpovoljniji Ultra HD televizor na tržištu!

Specifikacije (specifications)


 Specifikacije
ProizvođačSamsung
ModelUE55F9000
Tehnologija prikazaLCD s bočno postavljeni LED osvjetljenjem
Veličina ekrana55 inča / 139 cm
Energetska klasaB
3D Ready/3DTVDa, 3DTV
Aktivni / polarizirajući 3D prikaz
aktivni
Osvježavanje zaslona1000 Hz Clear Motion Rate
Lokalno zatamnjenjeda (Micro Dimming Ultimate)
RezolucijaUltra HD, 3840×2160
Broj HDMI priključaka4
Optički/koaksijalni audio izlazDa/Ne
USB priključakDa (x3)
Ethernet/mrežni priključakDa
Wi-FiDa
PCMCIA/Common Interface utorDa
Utor za memorijske karticeNe
DVB-T/DVB-C/DVB-SDa/Da/Da
DVB-T2 / DVB-S2Da/Da
MPEG-2/MPEG-4 AVC h.264Da/Da
Zemlja porijekla:Slovačka
Poveznice:

Dizajn

samsung-f9000-front
 Brzi info
Dizajn u jednoj ravniniBoja okviraMaterijal okviraZaslonRotacija stalka
necrna/srebrnaplastika/aluminijsjajni (glossy)ne
Za razliku od serije F8000, a gdje je veća pažnja posvećena dizajnu i posebno oblikovanom stalku, dizajn modela F9000 odlikuje se minimalizmom, tankim no ne i ultra-tankim okvirom i metalnim postoljem klasičnog kvadratičnog oblika. Za razliku od konkurenata tipa Toshibine L9 serije, Samsung je obratio veliku pažnju na odabir materijala svakog pojedinog elementa televizora, kao i na završnu obradu. Tako je zaslon omeđen sivim okvirom širine oko 11 milimetara, te metalnim bočnim profilima koji su prema njenu zaobljeni. Srebrne linije tako zaokružuju zaslon i reflektiraju ambijentalno svjetlo, zbog čega okvir dobiva na atraktivnosti.
Samsungov logotip se nalazi u sredini na donjem okviru, srebrne je boje i nema pozadinsko osvjetljenje, no ispod njega, u utoru proširenog dijela okvira proizvođač je integrirao bijelo LED osvjetljenje koje svijetli dok je televizor upaljen. To isto svjetlo probija u žutim nijansama prema okomitom dijelu stalka i reflektira se na njegovoj aluminijskoj površini, što može smetati tijekom gledanja videa u potpunom mraku. Srećom, osvjetljenje se može ugasiti kroz korisničke izbornike ili odabrati da radi samo dok je televizor u standbyju.
ultra-hd-tv-comparison
Usporedba Ultra HD televizora dijagonala 55″ – 58″
U isti onaj prošireni dio okvira Samsung je neuočljivo ugradio stereo zvučnike i dvije bas membrane, zbog čega je ovo jedan od rijetkih televizor malih dimenzija gdje zvučnici nisu orijentirati prema podlozi ili poleđini (Philips), što je prvi korak ka kvalitetnijoj reprodukciji zvuka.
Postolje televizora je izrađeno u potpunosti od aluminija čija je površina brušena, dok je okomiti element izrađen iz plastike. Zbog toga stalak unatoč klasičnom dizajnu odlično pristaje televizoru najviše serije i vjerujemo da će odlično izgledati u svakom dnevnom boravku.
samsung-f9000-thickness
Dubina televizora iznosi 4 centimetra i ujednačena je duž cijele površine. Poleđina je izrađena od plastike crne boje. Perforacija za protok zraka nema jer je dio elektronike prenesen u zasebno kućište imena One Connection Box.
samsung-one-connection-box
One Connection box – izvrsno i inovativno rješenje za mnogo praktičnije korištenje
One Connection Box uklanja mnoštvo kablova tako da priključne kablove multimedijskih reproduktora povezuje u jednu „razvodnu kutiju“. Sam prijamnik i One Connection Box spremni su za prihvat i reprodukciju sadržaja budućih revizija UHD standarda, što je trenutno jedinstvena mogućnost ekskluzivna za Samsung.
Sve u svemu, jako smo zadovoljni kvalitetom izrade i mogućnostima ovog televizora.

Daljinski upravljač (Remote Control)

samsung-55f9000-remote
 Brzi info
BojaMaterijalKomunikacijaPozadinsko osvjetljenjeDodatno
srebrnametal i plastikaIRnetouchpad
Uz televizor Samsung prilaže TM1290 daljinski upravljač s površinom osjetljivom na dodir i nekoliko fizičkih tipaka. Putem površine osjetljive na dodir korisnici mogu se kretati u sva četiri smjera po izbornicima na zaslonu. Upravljač nema pozadinski osvjetljenje tipke, no zato je svaka od fizičkih tipaka izbačena prema van i može se opipati prstima.
Kvaliteta izrade je izvrsna, kombinirajući brušeni aluminij s gornje strane i plastičnu poleđinu. Ergonomija je dobra i upravljanje jednostavno, iako bismo rado vidjeli i klasičan daljinski upravljač u pakovanju s tipkom za pristup Menu izborniku.

Izbornici i Smart TV platforma (Menus and Smart TV platform)

samsung-55f9000-smart-tv
 Brzi info
Vodič za instalacijuSučelje na hrvatskom jezikuSmart TV naslovnicaInternet pretraživač
dadadada
Prepoznatljivi izbornici plave boje i jednostavna instalacija u nekoliko koraka prisutni su i na Samsungovom 55F9000 televizoru. Sučelje je brzo i intuitivno, no za razliku od Panasonicovog WT600 UHD modela, nije u Ultra HD  već u Full HD rezoluciji, skalirano na Ultra HD rezoluciju. Zbog toga bridovi slova nisu onako oštri i impresivni kao kod gore spomenutog Panasonicog modela, te smatramo da je Samsung trebao poraditi na ovom aspektu, posebno danas kada se UHD materijali teško mogu pronaći.
samsung-55f9000-menu
Četverojezgreni procesor i dobro optimirano sučelje odlično je ukomponirano i na Smart TV platformu, a koja dijeli sve prednosti kao i kod Full HD modela F8000.

Nema komentara:

Objavi komentar